Vad är team placements?
”Team Placements” är en träning som inträffar i maj månad. Alla som vill ingå i ett tävlingslag nästkommande säsong, med start i augusti, ska komma till tryouten. Alla är välkomna. Man kan t ex vara aktiv i ett träningslag eller tävlingslag eller tidigare tränat cheerleading, men man kan även vara tidigare gymnast eller på annat sätt ha mycket goda gymnastikfärdigheter och gå raka vägen till ett tävlingslag.

Syftet med ”Team Placements” är att sätta samman tävlingslag i olika svårighetsgrader där de aktiva befinner sig på en så jämn nivå som möjligt utifrån sina färdigheter.

Det tränarna tittar efter är den aktives färdigheter inom cheerleadingens olika moment, som innefattar bygg, dans och gymnastik (ex hjulningar, handvolter, flickisar). Men man tittar mest efter positiv inställning, utstrålning och kämparglöd.

Deltagandet i tävlingslagen ser alltså olika ut varje säsong. Att man är med i ett tävlingslag en säsong innebär inte automatiskt att man kommer med i tävlingslag eller samma lag nästa säsong. Därför är det viktigt att alla aktiva som vill ha en plats i ett tävlingslag kommer på detta tillfälle.

Har du några frågor eller andra funderingar? Hör gärna av dig till oss på headcoach@risingcheerathletics.se

Har du ingen erfarenhet av cheerleading men vill börja i något av våra träningslag, är du välkommen att höra av dig till medlemsansvarig@risingcheerathletics.se

Cheerleading Västerås