Om rising cheer athletics

Rising cheer athletics är en förening som startade hösten 2016. Föreningen är sprungen ur en mindre trupp av aktiva i Västerås som tränat och tävlat i cheerleading under många år. Första säsongen 2016/2017 hade vi cirka 100 medlemmar. Under pågående säsong 2018/19 har vi 6 tävlingslag och 6 träningslag, ca 25 tränare och över 200 aktiva medlemmar i åldrarna 6 – 25 år. Samtliga cheerleaders och tränare är försäkrade och licensierade via Svenska Cheerleadingförbundet.

Tävlingslagen åker på tävlingar 2-4 gånger per år. Varje år har vi en uppskattad juluppvisning i A-hallen Bombardier Arena. Under julledigheten arrangeras ett cheerläger, Winter Camp i VGF hallen, som är öppet för alla aktiva i föreningen.

För att kommunicera inom lagen används Facebookgrupper för respektive lag. Vi vill att både aktiva och deras föräldrar (om under 18 år) är med i dessa grupper. Om man inte har/inte vill öppna ett Facebook konto behöver du säga till lagets coach. Då kan man få viktigaste informationen på mail.

Cheerleading Västerås       DSC_6287